Rembrandt Gyerek szappanbuborékkal c. képét a Musée d'Art et d'Histoire de Draguignanból lopták el 1999-ben. A kép különlegeségét a múzeum történetében játszott szerepe is adja, hiszen a kép az első beszerzések egyike, a leltár szerint 8. számú tétel. Nizzában két férfi, a rendőrség által természetesen már korábban is ismert, piti bűzöző éppen eladni próbálta a képet, amikor letartóztatták őket.
A relatíve kis méretű, pontosan nem datált 60×49 cm-es portré mai értéke kb. 5,4 millió dollár. A munkát a francia államtól kapta 1974-ben a múzeum, korábban a Château de Tourvesban őrizték, amikor is 1794-ben a francia forradalom idején elkobozták és állami tulajdonba került.

A kép helye a múzeum falán, 1999-ben


A mű mostani megkerülése azonban nemcsak értéke és a múzeum történetében betöltött fontos szerepe miatt jelentős esemény, hanem művészettörténeti szemontból is. A festmény ugyanis azon munkák közé tartozik, amelyet Rembrandtnak tulajdonítanak ugyan, de nem minden kétséget kizáróan bizonyított a szerzősége. A 15 évig lappangó mű azonosítása most megkezdődhet.