Lady Gaga a nemrég megjelent új stúdióalbumához, az Artpophoz kapcsolódóan kiállítást szervez 2014-ben, Ausztráliában. A kiállításon azonban nem saját munkái lesznek láthatók, hanem rajongói művei. A kiállítás előkészítéseképp létrehoztak egy weboldalt, ahova a Gaga-rajongók feltölthetik festményeik, képeik, szobraik digitális verzióját, de videókat és egyéb hanganyagokat is, amelyek később a kiállítás részét képezik majd.

A művésznő a honlapot nyitó videóüzenetben közölte próféciáit a demokratikusnak tűnő, ám valójában kizárólag a saját népszerűségét és rajongótáborát növelő projekttel kapcsolatban. Lady Gaga tehát azt üzente: „ti vagytok az ARTPOP generáció és ez egy forradalom kezdete.” Az üzenetben sok szó esik még kreativitásról, ötletekről, és egyéb fenséges, néhol már-már filozófiai távlatokról, továbbá a művésznő izgatottságáról.



Izgatottságra persze nincs oka, a Gaga marketinggépezet megállíthatatlanul és határokat nem ismerően dübörög. Elég, ha csak az új lemez bemutatójára gondolunk, amihez sikerült megszereznie Jeff Koonst (aki most kb. a világ legdrágább élő képzőművésze), Marina Abramovic-ot és Robert Wilsont, akikkel a pop mellett az artot is szeretné komolyan vehetővé tenni, vagy egyáltalán: felmutatni munkásságában.



A Gaga-fanok persze örülhetnek, továbbá újabb és újabb inspirációt meríthetnek egymás műveiből, sőt, a szerencsések a kiállítás megnyitóján, Ausztráliában személyesen is láthatják majd istenüket a hírek szerint. A weboldalon megtekinthető munkák pedig minden kétséget eloszlatnak, csak azt nem tudjuk, milyen tekintetben.