Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Letagadjuk a meztelen férfit

Spencer Tunick: Düsseldorf (2006)

Sokat elmond a korról, amelyben élünk, hogy egy férfi aktot vizsgáló kiállítás csupán egy kiállítási egységet szentel - a nyolcból - a meztelen férfi testre vetett női tekintetnek. Ez nem a Ludwig Múzeum hibája, és nem is az eredeti linzi kiállításé. Egyszerűen olyan világban élünk, ahol a férfi akt még mindig abnormális, és ha létezik is - mert mindig is létezett -, annak megalkotására szinte kizárólag a férfiak jogosultak. A Meztelen férfi című kiállítás Linz és Bécs után Budapesten is látható, megnéztük.

1 Tovább

Túlsúly közelről

Marjai Judit legújabb kiállításán nem híres embereket mutat meg szokatlan díszletek között, hanem a túlsúly szépségeit M.-en, az erotikus modellen, továbbá fregolira csipeszelt tárgyakat és maszkos embereket. A kiállítás vasárnapig látható az A38-on.

3 Tovább

Életösztön és érzékiség: Amrita Sher-Gil 100

Amrita Sher-Gil a 30-as években

Budapesten született, a modern indiai festészet megújítójaként tartják számon, 1933-ban 20 évesen Fiatal lányok című képével elnyerte a párizsi Grand Salon aranyérmét, és történetében a legfiatalabbként a Grand Salon tagjává választották. Dunaharasztiban és Zebegényben éppolyan otthonosan mozgott, mint Párizsban, vagy Lahorében. Baktay Ervin unokahúgát az "indiai Frida Kahlónak" is nevezték művészi attitűdje, vibráló festészete és határtalan libidója miatt. Amrita Sher-Gil 28 évesen halt meg. Ma lenne 100 éves.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek