Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A magyar műtárgypiac is túl van a válságon

Váli Dezső: Századfordulós műterem, 2010 (A/10/59)


Egyre csökken a követési távolság a magyar aukciós piac és a nemzetközi között. A Virág Judit Galéria december 15-i árverése arról tanúskodik, hogy a magyar műtárgypiac is a háta mögött hagyta a válságot és talán végérvényesen magához tért. Ezt nemcsak a kiemelkedő áron elkelt tételek bizonyítják, hanem, ami talán leglényegesebb, a középmezőny, a sok-sok megbízhatóan magas áron (4-10 millió forint között) elkelt műtárgy, és talán az, hogy az aukción alig maradt el nem adott mű.

0 Tovább

Rekordár: 240 millió forint az új Csontváryért

Csontváry Kosztka Tivadar: Traui tájkép naplemente idején, 1899 (Fotó: Tuba Zoltán)

Rekordáron, 240 millió forintért kelt el Csontváry Kosztka Tivadar Traui tájkép naplemente idején című festménye a Virág Judit Galéria vasárnapi budapesti árverésén.

0 Tovább

80 millióról indul az új Csontváry

Csontváry Kosztka Tivadar: Traui tájkép naplemente idején, 1899 (Fotó: Tuba Zoltán)

December 16-án árverezik el a Kongresszusi Központban rendezendő árverésen a Virág Judit Galéria által csütörtökön bemutatott, eddig lappangó Csontváry-festményt, az 1899-ben készült Traui tájkép naplemente idejént. A kép eddig egy magángyűjteményben volt, ezért bár létezéséről lehetett tudni, a tulajdonoson kívül senki nem látta. 80 millió forint a kikiáltási ára.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek