Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Újabb rekord az aukciós bizniszben

Andy Warhol


A Christie's simán, különösebb erőlködés vagy extra szenzáció nélkül beállította minden idők egyetlen aukción elért legmagasabb bevételének rekordját. Laza csuklómozdulattal 744,9 millió dollárt tett zsebre május 13-i, természetesen New Yorkban tartott aukcióján. Csak emlékeztetőül, 2013 novemberében ugyancsak a Christie's állította be az eddigi csúcsot 691,5 millió dollárral.

0 Tovább

Bacon, Richter, Koons és Twombly sokat ért a héten

Jeff Koons: Cracked Egg (Magenta), 1994-2006

Minden különösebb szenzáció nélkül, de ismét és újra masszívan kimagasló árakon keltek el a héten 20. századi és kortárs művek a két nagynál, a Christie'snél és a Sotheby'snál. Nem egyszeri és megismételhetetlen aktus volt a műtárgypiac 2013-as nagy ugrása, most már biztosan tudható, hanem csak a kezdete valami nagyobbnak. Bacon, Richter, Koons és Twombly megérte az árát, az egyszer biztos.

0 Tovább

Újabb aukciós rekord készülődik

Idén is folytatódhat a 20. századi művészet brutális előretörése az aukciós piacon, mivel a Christie's február 13-i aukcióján újabb rekordgyanús mesterművet készülnek elárverezni. A munka Francis Bacon: Portrait of George Dyer Talking, 1966. c. műve, amely óvatos becslések szerint 30 millió angol font (10 milliárd forint) körül kelhet el.

0 Tovább

Egyre többet fizetnek ugyanazokért a művészekért

Jean-Michel Basquiat

Soha nem volt még akkora pénzmozgás a művészeti piacon, mint a múlt héten. Szinte földindulásszerű, mennyi aukciós rekord és mekkora bevételek születettek összességében a nagy házaknál. Az eredmények nem csupán a kiemelt alkotók csúcsműveinek rekordárából, hanem a kiemelkedő átlagárakból adódnak össze.

A művészeti piacot is érintő válságot elfelejthetjük, a piaci művészeti kánon azonban stabilnak tűnik, nem születtek meglepetések abban a tekintetben, hogy mely alkotók képeiért adtak hatalmas összegeket.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek